josefineemma

Alla inlägg under december 2010

Av Josefine - 24 december 2010 13:37

jag hatar julen, i natt lyckades jag kötta mitt finger, hur lyclas jag med allt?


jag har iallafall nyss vaknat, eller för ett tag sedan, rebecca kom och väckte mig, ingen fara med det. fick en julklapp och lite pepperkakor till frukost. sen begav vi oss till stallet och fixade battis även tittade lite på honom när han busade i hagen, så busig och söt. sen åkte vi hem igen och  nu sitter jag här och lyssnar på wildhorses. älskar den låten men den är så hemsk i mitt tänkande...



julklappar? vad är det...

Av Josefine - 23 december 2010 22:26

upp kl fem i morgon,

firar jul hemma själva.

super härlig julafton

dom är alltid lika roliga.

Av Josefine - 23 december 2010 19:36

nu har jag packat in mina julklappar och de till leken, det var mycket lättare förra året att packa in och de var så fina, jag använder alltid för mycket tajp, då jag bara älskar tajpa så man inte komma in i packeten. men i år gjorde jag inte det (jag försökte iallafall göra så dom går att komma in i) känner ju att jag börjar bli lite för gammal för det, haha. men vafan.


 

Av Josefine - 23 december 2010 16:46

ja gud, var ska jag börja om dagen?

jag fick ploga mig genom snön med hugo, ca 1 meter snö, hårt packad. sen pysslade jag om battis lite i stallet, sen begav jag, batman och hugo oss mot a-torp, det var hugos första och förmodligen sista ridtur. haha. när vi kom till backen börjar batman bocka (och jag inser att jag inte knäppt min hjälm!!) han hoppar upp och ner som värsta rodeohästen, jag sitter utan stigbyglar med mina uggs, med långa tyglar och med en hund i famnen. hunden blir mosad då jag inte vill tappa honom, för gör jag det blir han mosad och det är fan inte bra, iallfall inte enligt mig, jag kände inte för att flyga av då hugo kunde skada sig och batman kunde stuckigt. så jag bestämde mig för att använda mina hemska lår/ridmuskler och knep åt som fan så jag satt kvar tills jag lyckades få stopp på odjuret. hugo hängde kvar i mitt grepp jag hade om honom, jag fick bort batman från snön & backen så jag hoppade av med hugo i famnen och gick ut på åkern och tog mig ner mot bron och upp för andra baken, väll i backen ser jag något rött i batmans spår, tänkte först att de var bajs, men det var det inte .. det var blod... jag tittar runt och hittar blod på vänster framben, lyckligtvis bara på benskyddet, jag kollar de andra benet och ser hur blodet forsar ut ur höger bakben, jag får panik (då det kommer exktret mycket blod) ringer mamma och ber någon komma och möta mig, jag hinner hem innan någon kommer så de får ta hugo och jag lyckas ta av benskydd och ser att såret är stort, iallafall enligt mig.


jag och pappa begav oss sen till stallet med bomull, plogade oss igenom snön ännu en gång. när vi kom till stallet fick mia hjälpa mig att berätta för mig hur jag skulle göra och vad jag skulle använda så jag inte gjorde nått fel, blev att jag tvättade det rent med vatten och lite väte.... någonting. (såret ser bra ut, fast riktigt jälva äckligt tycker jag som inte är förtjust i köttiga sår, bara på film) sen skulle jag ta av broddarna, gick bra på de tre oskadade benen, och på det skadade gic kdet väll sådär, han gillade inte att jag höll i benet men han stod stilla iallafall. och jag fick av broddarna som jag satt jälvar i det hårt på just det benet. sen fick batman gå ut i hagen med lite hö och jag tror han uppskattade det.


jag fortsatte med stallsysslorna, mockade och fixade maten. sen plogade jag och pappa och igenom 1 m snö igen, denna gången fastnade vi, vi gick fast i snön, helt jälva omöjlgit att ta sig upp. men vi lyckades. så nu behöver jag inte träna på evigheter, ritkigtr jobbigt. men batman är inte döende och jag mår väll bra efter dagens hemskheter, ja jo hugo oxå trots att jag nog brytit några revben på honom. han ligger förtillfället på min fot och sover, han ser ut att ha det ganska bra faktist! haha.


nu ska jag ha mat sen ska jag in i duschen och bara ta det lungt!

Av Josefine - 22 december 2010 20:12

idag har jag bara sovit om ni ville veta, även en tur in till stan blev det med mamma och köpa julklapp till rebecca & julklappsleken sen vidare till centan och köpa till kevin. hittade till båda två och leken så det kändes ganska bra faktist.


jag insåg idag varför jag inte gillar julen, varför jag inte ska fira jul nästa år.


även har batman fått komma ut i några timmar och käkat lite hö, de hade stått inne idag då mia tyckte det var för kallt, så innan vi åkte till stan släppte jag och mamma ut honom och han fick nog 10 kr hö han kunde mumsa på så han höll värmen. batman är ett matvrak och hade ätit upp allt hö när vi kom någon timme senare och skulle ta in honom. haha, men det kan han få ha, lite extra hö har ingen polle dött av. nu står han nerbäddad i sin box med mer hö och lite musli, tror han uppskattar att få vara inne i stallet igen! i morgon hade jag tänkt försöka rida en sväng, han måste få igång kondisen nu när han ska ha många som kommer och provrider efter jul. har ju min helene som jag gillade mycket (dock red hon aldrig, men hon var trevlig och snäll och jag gillade hennes sätt att vara runt hästar) sen har vi min polak, som var duktig men det klabbade alltid när hon skulle komma och provrida. även har jag några tjejer som mejlat och smsat, så får se efter jul vem som blir batmans extra extra mamma! fast egentlgien vill ja ju inte dela med mig av honom.. hrrm .. men aja, så länge batman trivs är det äst för honom så han kan få super bra kondis och få den uppmärksamheten jag vill att han ska ha men jag inte hinner ge honom!

Av Josefine - 20 december 2010 20:10

mat i stora lass, en pirog & mackor*2 med skinkost, bara att gilla läget.

ska strax in i duschen, yep yep! 

Av Josefine - 20 december 2010 19:52

nyårsklänning är nu införskaffat! känns super faktist och den var snygg.


har även varit på centan en snabbis med k, j & d.

tittat lite film.

sovit & ätit.


är nu hemma och ska snart iväg igen!

Ovido - Quiz & Flashcards